Este greu de definit ce înseamnă banii pentru noi, dar este suficient ca într-o zi să uităm banii acasă şi imediat înţelegem şi simţim lipsa acestora. Însă cel mai grav lucru este când nu-i mai avem nici acasă, nici la bancă, nici pe la prieteni. Suntem prea egoişti ca să intelegem, că NUMAI NOI SUNTEM VINOVAŢI DE LIPSA BANILOR. În trecutul îndepărtat se spunea că banii sunt trimişi de dracul şi prin urmare sunt murdari. Cu o astfel de atârnare începi să urăşti şi banii şi pe cei care au foarte mulţi bani. În timpurile comunismului se promova ideologia precum ca este just să ne mulțumim cu puținul pe care îl avem. Dacă discutaţi despre bani cu un pensionar, o să descoperiţi agresiunea în fiecare cuvânt pronunţat de acesta, toți oamenii de afaceri sunt hoți care fură banii statului și el din acest motiv el nu primește o pensie mai mare. Pentru a avea bani, mai întâi începeţi să-i respectaţi, să-i iubiţi cu adevărat. Astfel, se desprind câteva întrebări firești: Este corect să te rogi banilor? Este corect să te închini banilor? Este corect ca banul să fie scopul tău în viaţă?
Cea de-a doua poruncă din Biblie spune: “Să nu-ţi faci chip cioplit … închinarea la chipuri sau înfăţişări de orice fel aprinde gelozia lui Dumnezeu şi atrage pedeapsa Lui asupra celor ce se dădeau la idolatrie“. În mare parte, dacă transformi viaţa în goana după agonisirea banilor suporţi nu numai pedeapsa divină ci şi ura din partea banilor.
Banii sunt energie şi energia trebuie să circule liber. Dacă agonisim, nu facem dacât să închidem banii într-o închisoare numită „averea personală„ . Urmează pedeapsa meritată, urmând ca banii să plece de la voi. Banii în sine nu pot fi un scop, ci un mijloc de a realiza adevăratele scopuri în vaţa voastră.
Fiecare om are o limită maximă de energie materială – este o sumă maximă pe care şi-o poate însuşi persoana. Tot ce vine mai mult este peste puterile acesteia îi provoacă numai neplăceri. Aş putea să vă amintesc de istoria slujbaşului de la palatul regal care a fost fericit 60 ani cât a muncit la palat, dar când regele i-a dat o pungă cu galbeni, acesta şi-a pierdut liniştea, cu gândul că vor veni hoţii si-i vor fura galbenii. Toată fericirea lui s-a sfârşit cu acei galbeni. Numai după ce a renunţat la ei şi-a recăpătat zâmbetul şi liniştea de altădată. Nu vă miraţi, este un adevăr pur. Cu toţii, prin educația primită, atât în anii comunismului cât și după, am fost ”educați” să ne imprimăm în soarta noastră limite în ceea ce priveşte banii, ne limităm la sume, la bunuri, la fericire.
Acum, o să exclamaţi cu toţii că iubiţi banii, că îi adoraţi, iar ei tot nu vin la voi. Oare este într-adevăr aşa? Ce culaore are bancnota de 500 lei, dar cea de 500 euro, ce imagini au pe ele?
Este simplu să pronunţăm cuvinte, dar este şi mai greu să simţim ce spunem. Dacă noi iubim o persoană, putem spune multe despre ea, cum arată, ce îi place, cu ce se îmbracă, cu ce se deosebeşte de restul, cât de mult se bucură de întâlnirea cu voi. La fel stă treaba şi cu banii.
Banilor le place să aibă casa lor, un loc minunat, unde ei să se înmulţească. Prin urmare, cu cât mai multe case pentru banii dumneavoastră veţi avea, cu atât mai mulţi ei vor veni. Fiecare scop precis trebuie să aibă casa sa pentru bani (o cutie, un card bancar, un portmoneu), respectiv banii pentru maşină, pentru excursii, pentru hobby-uri, pentru nevoile casnice etc. În momentul în care s-a acumulat suma potrivită nu ezitaţi să o folosiţi şi să vă realizaţi scopul propus. Numai aşa veţi da dovadă de respect pentru bani. În situaţia în care nevoile o impun, vă transformaţi în propriul vostru bancher, dacă luaţi bani din casuţa pentru maşină, pentru a-i folosi în alte scopuri, atunci într-o lună îi depuneţi cu dobăndă înapoi. Numai aşa circuitul energiilor materiale nu va fi afectat şi va progresa. Aşa cum am mai spus-o şi în alte publicaţii, banii iubesc să fie respectaţi; ai luat – pui înapoi cu dobândă. Explicaţia fenomenului este simplă. Odată ce luăm o sumă de bani din casa banilori destinaţi maşinii, nu numai că ne păcălim pe noi înşine, ci distrugem acumularea energiilor băneşti prin crearea unei găuri prin care se scurge energia banilor. Când suntem proprii noşti bancheri, atunci ne împrumutăm de la noi cu dobândă, energia banilor nu are de suferit, nu se mai scurge, iar banii se adună.
Creaţi-vă scopuri măreţe pentu a atrage banii necesari realizării acestora, aşa veţi înţelege că banii nu vin la cei care îi cheamă, ci la cei care îi respectă şi îi iubesc pentru ceea ce sunt!
Informații suplimentareputeți obține în cadrul seminariilor/cursurilor anunțate pe pagina de pe facebook – cosmoenergetica-energiata
Progresor Internațional în Cosmoenergetică,
ANDREI Cotruta