Spiritualitatea versus banii

Dacă nu știați, dezvoltarea spirituală se potriveşte ca o mănuşă amplificării energiilor materiale. Cele două noţiuni sunt exact ca cele două picioare ale omului,  avem nevoie de ambele picioare pentru a ne deplasa.

Prima greşeală majoră,  făcută de majoritatea persoanelor care se află la începuturile dezvoltării spirituale, este să se dezică de  “materialism“. Literatura motivaţională abundă în exemple de acest gen; persoane care au renunţat la lumea materială pentru a se “înălţa spiritual”. Energetic vorbind, ne executăm singuri, ne condamnăm la un bocaj energetic general. O astfel de faptă va avea consecinţe foarte grave atât asupra persoanei în cauză cât şi asupra apropiaţilor acestuia. În prezent, doar privite împreună, atât dezvoltarea spirituală cât şi energiile materiale, pot duce la evoluţia noastră pozitivă şi benefică. Întotdeauna recomand să găsim  “mijlocul de aur“ în toate activităţile cotidiene. Este un principiu sacru al Universului – principiul echilibrului ce ne guvernează viaţa. Orice dezechilibru provoacă neplăceri majore şi un consum inutil de energie.

Dezvoltarea şi amplificarea energiilor materiale personale – înseamnă BANI, mulţi BANI câştigaţi uşor, înseamnă poziţie socială, putere politică, maşină luxoasă, casă etc.

Dezvoltarea spirituală  – purificarea sufletului şi a minţii de toate gândurile negative şi iluzii – însemnă  iubire necondiţionată, puterea de a ierta.

Cred că a sosit momentul în care trebuie să intervină unirea celor două.
Nu mai este cazul ca un om spiritual să fie sărac şi cel bogat să fie sărac cu sufletul (a nu se confunda cu modernismul preoţesc din Romania). Lumea este într-o continuă schimbare şi evoluţie. Este adevărat că în trecut, când se discuta despre oamenii bogaţi, se făcea referire strict la bogăţia din sufletul acestuia şi nu invers, referindu-se la averea acestuia. Cu timpul, bogaţii cu sufletul s-au amestecat cu cei cu avere mare, iar noţiunea și-a perdut sensul iniţial. În prezent, nu este posibilă o dezvoltare spirituală fără participarea energiilor materiale. Am aşteptat cu toţii o minune in 2012, fără să ştim la ce minune să ne aşteptăm.  Consider că “minunea” din 2012 se referea strict la contopirea spiritualităţii cu materialismul. Nu poţi făuri minuni în momentul în care nu dispui de energii materiale. Nevoile cotidiene, siguranţa procreerii speciei, confortul celor dragi  sunt mai presus decât himera spiritualităţii. Au trecut timpurile în care părăseai familia şi plecai în vârf de munte pentru a te înălţa spiritual, fără să-ţi pese de ce se va întâmpla cu familia ta. Nu te va ridica nimeni în slăvi la întoarcere, după o astfel de faptă, nu va mai conta nivelul de dezvoltare spirituală. Se va produce o implozie în interiorul tău care te va băga şi mai mult în mocirlă.

Au trecut anii ’90 când toţi analfabeţii deveneau oameni de afaceri, fără să le pese de spiritualitate. O nouă tendinţă se observă în lumea banilor mulţi, există o tendinţă în înţelegerea spirituală şi a progresului spiritual. Anii de după criza din 2008 au provocat o revoluţie în rândul oamenilor de afaceri. Rămaşi fără o parte însemnată de avere, aceştia au înţeles că a sosit momentul în care trebuie să te dezvolţi tu ca individ, vorbim de o dezvoltare spirituală multilaterală, care în cele din urmă a şi dus la intensificarea ENERGIILOR MATERIALE, respectiv la câştigarea BANILOR, cu un efort minim, dar a sumelor destul de mari. Urmăriţi evoluţia acestora în mod individual şi veţi afla secretul lor. Este unul simplu: DEZVOLTAREA SPIRITUALĂ, care, evident, a generat şi energii materiale.

Un om deştept, în zilele noastre, este un om SPIRITUAL, care ştie să conducă “prostimea” în avantajul său personal, nu conteză că discutăm de firmă, oraş,  judeţ, ţară etc.

Dacă încercaţi să vă dezvoltaţi spiritual şi să ignoraţi banii ar însemna să alergaţi prin viaţă într-un picor, iar  când obosiţi şi treceţi la materialism, schimbaţi şi săriţi pe celălalt picior. Nu credeţi că ar fi mai simplu să alergaţi pe ambele picioare? Dumnezeu ne vrea şi spirituali şi îndestulaţi, pentru că EL ne vrea FERICIŢI, şi numai combinând cele două putem fi cu adevărat fericiţi.

Cosmoenerget,

ANDREI Cotruta

Citește totul despre: , , ,

Lasă un răspuns

Calendar of Events

L lun

Ma mar

Mi mie

J joi

V vin

S sâm

D Dum

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

0 events,

NEWSLETTER

Fii primul care află de
noile postări și reduceri!